Mätteknik på schemat

Hej på er

Min son läser till eltekniker i Kungsbacka och när han kommer hem och pratar om olika saker som de läser så förstår jag knappt någonting. Som häromdagen när han kom hem och berättade att det just nu står mätteknik på schemat. Han lät både glad och intresserad och jag försöker lyssna och hänga med när han berättar, men helt ärligt skulle jag inte kunna förklara och återberätta i efterhand.

Mätteknik skulle för mig lika gärna kunna vara ett sätt att mäta klädmått eller en körsträcka, men jag tror att det handlar om mätteknik på bilar och på olika sorters elmätare. Jag är bara så glad att han hittat en linje och inriktning som känns rätt och som motiverar honom till att gå klart skolan. I nian var han väldigt skoltrött och jag var orolig för honom men vi hjälptes åt att kolla på olika gymnasieskolor och utbildningar och tillslut när han valde detta och kom in så såg man ändå lite mer hopp och energi hos honom. När han började gymnasiet så märkte jag också snart att det gjorde honom gott med miljöombytet och att träffa ny kompisar och sen att han fick läsa mer yrkesinriktade ämnen.

?Det gör mig väldigt glad att se och så lättad, sen har han fortfarande drygt ett år kvar till studenten men som det ser ut nu så kommer det gå jättebra för honom. Då lägger jag inte så mycket värdering i at ha höga betyg utan att han gör något han trivs med och själv ser värdet i att göra sina skoluppgifter. Han känner ju nu att detta mycket väl skulle kunna vara rätt yrkesbana för honom men vi har också pratat om att om han sen skulle komma på att han vill göra något helt annat efter gymnasiet så är det också okej. En sak och ett delmål i taget har vi satt som taktik här hemma och det känns väldigt bra. Hoppas ni har en underbar dag så hörs vi snart igen!